Hyundai Elevate Walking Car helpt bij natuurrampen

Wat hebben Hyundai en robots met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteerde Hyundai Elevate Walking Car, een uniek geavanceerd voertuig dat dankzij zijn vier poten elk terrein aankan. Check de video:

Klimmen over puin en andere rommel

De behoefte aan snellere en flexibelere transportmiddelen voor gebruik in rampgebieden bracht Hyundai ertoe het eerste voertuig met beweeglijke poten te ontwikkelen. Na een tsunami of een aardbeving kunnen de gebruikelijke reddingsvoertuigen slechts tot de rand van het rampgebied komen om hulpverleners af te zetten. Die moeten dan de rest van de tocht te voet afleggen. Elevate kan het rampgebied daadwerkelijk betreden en klimt desnoods over het puin en andere rommel.

Moeilijk toegankelijk terrein

Hyundai’s Elevate Concept is ’s werelds eerste Ultimate Mobility Vehicle (UMV). In Elevate is technologie uit elektrische voertuigen en robots toegepast, zodat het voertuig zich veel beter in moeilijk toegankelijk terrein kan voortbewegen dan zelfs de beste terreinvoertuigen. Het design is ongekend goed in staat om op de manier van zowel zoogdieren als reptielen te lopen en daardoor in staat om in elke richting te bewegen.

Poten vouwen zich volledig in

Om te kunnen rijden, vouwen de poten zich volledig in en wordt de elektriciteitstoevoer naar de gewrichten afgesloten. De Elevate kan zodoende ook op de snelweg mee met het overige verkeer. Maar geen enkel ander voertuig is in staat om zoals de Elevate over een muur van anderhalve meter te stappen, of over een greppel van anderhalve meter breed.

Hyundai’s nieuwste EV-technologie

De Elevate kan letterlijk en figuurlijk uit de voeten in allerlei onverhard terrein. Hij kan een spoorbreedte van wel meer dan vierenhalve meter bereiken, terwijl het inzittendencompartiment inclusief passagiers volledig horizontaal blijft. Door de mogelijkheden van robotica te combineren met Hyundai’s nieuwste EV-technologie heeft Elevate het vermogen om mensen te brengen naar plaatsen waar nog nooit een auto is geweest.